Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi

Hellenic Moto Guzzi Club

Προϋποθέσεις κυκλοφορίας κλασικών μοτοσικλετών (Πινακίδες "Μ")

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013

Αγαπητά Μέλη, Φίλοι

Το καλοκαίρι ημερολογιακά έχει τελειώσει, ο Σεπτέμβριος όμως στην Ελλάδα είναι απολαυστικός και προσφέρεται για όμορφες βόλτες με τις αγαπημένες μας μοτοσυκλέτες.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο σε μια από τις δημοφιλέστερες εκδηλώσεις της χρονιάς, τις αγαπημένες μας ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ που για άλλη μια χρονιά θα γίνουν στο Δρέπανο Αργολίδας, το τριήμερο 13, 14 & 15 Σεπτεμβρίου, σε συνδιοργάνωση πάντα με τις Λέσχες DUCATI CLUB HELLAS και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ.

Είναι γνωστό ότι πολλά μέλη και φίλοι της Λέσχης αγαπούν την κλασική μοτοσυκλέτα (MOTO GUZZI και όχι μόνο...) και το κλασικό όχημα εν γένει, λόγος για τον οποίο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ MOTO GUZZI συμμετέχει στην Ομοσπονδία Λεσχών ΕΟ ΦΙΛΠΑ.

Θα θέλαμε λοιπόν με την ευκαιρία αυτή να ενημερώσουμε όσους τυγχάνουν ιδιοκτήτες κλασικών μοτοσυκλετών με συμβατικές πινακίδες του Υπουργείου, αλλά και να θυμίσουμε σε όσους έχουν κλασικές μοτοσυκλέτες με πινακίδες ΕΟ ΦΙΛΠΑ, τι ισχύει για την κυκλοφορία των σχετικώς πιστοποιημένων κλασικών μοτοσυκλετών με πινακίδες ΕΟ ΦΙΛΠΑ (Μ) βάσει της νομοθεσίας και των πρόσφατων αποφάσεων του ΔΣ της ΕΟ ΦΙΛΠΑ: 

Πινακίδες Μ

Οι πιστοποιημένες μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν με πινακίδα Μ δεν προορίζονται για καθημερινή χρήση, συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση.

Οι μοτοσυκλέτες αυτές επιτρέπεται να κυκλοφορούν ΑΥΣΤΗΡΑ και ΜΟΝΟ μέσα στα πλαίσια που ορίζονται από τον Νομοθέτη, δηλαδή μόνο:
σε εκδηλώσεις που η ΕΟ ΦΙΛΠΑ οργανώνει ή εγκρίνει (εδώ εμπίπτουν οι εγκεκριμένες εκδηλώσεις των λεσχών μοτοσυκλέτας που μετέχουν στην ΕΟ ΦΙΛΠΑ) 
για τα απαραίτητα χιλιόμετρα δοκιμών για την επισκευή (προκαθορισμένη διαδρομή από και προς το συνεργείο) και τη συντήρηση τους.

Οι πιστοποιημένες μοτοσυκλέτες με πινακίδα «Μ» ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από την υποχρέωση ασφάλισης τους. Βεβαίως η Λέσχη προσφέρει τη δυνατότητα ασφάλισης αυτών με χαμηλό ασφάλιστρο -μέσω ειδικής συμφωνίας που έχει συναφθεί με τη συνεργαζόμενη ασφαλιστική εταιρεία- η ασφάλιση τους όμως ισχύει ΜΟΝΟ στα παραπάνω πλαίσια κίνησης (παράγραφος 2) και με την ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι την αμέσως προηγούμενη της ημέρας που πρόκειται ο ιδιοκτήτης να μετακινήσει κατά τα ανωτέρω τη μοτοσυκλέτα του θα έχει ενημερώσει ΓΡΑΠΤΩΣ τη Λέσχη. Γραπτή ενημέρωση της Λέσχης θεωρείται η αποστολή:
e-mail στη διεύθυνση ή
fax στο νούμερο 210-3413369
με αναφορά του αριθμού κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας και κατά προσέγγιση της διαδρομής που θα ακολουθήσει.
Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για τυπική ενημέρωση της Λέσχης και όχι για διαδικασία έγκρισης. Είναι αντιληπτό όμως ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλιστική κάλυψη της μοτοσυκλέτας σε περίπτωση εμπλοκής της σε οποιοδήποτε ατύχημα.

Ο ιδιοκτήτης ανασφάλιστης κλασικής μοτοσυκλέτας με πινακίδα Μ οφείλει για όσο καιρό είναι ανασφάλιστη να καταθέτει την πινακίδα στη Λέσχη αυτοβούλως ή συμμορφούμενος με σχετική υπόδειξη της Λέσχης. Η πινακίδα του επιστρέφεται αμέσως μόλις την ασφαλίσει, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.


Η Λέσχη είναι υποχρεωμένη να απαιτήσει την επιστροφή της πινακίδας Μ (οι πινακίδες Μ ούτως ή άλλως ανήκουν στη ΕΟ ΦΙΛΠΑ και όχι στον ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας ή στη Λέσχη μας) από κάθε υπότροπο παράβασης των παραπάνω, έπειτα από καταγγελία των Αρχών, είτε τρίτου (με αποδεικτικά στοιχεία), είτε έπειτα από δική της απλή διαπίστωση.

Τα παραπάνω ισχύουν αντίστοιχα και δεσμεύουν όχι μόνο την ΕΟ ΦΙΛΠΑ αλλά και όλους τους φορείς που νομίμως εκδίδουν πινακίδες ιστορικών μοτοσυκλετών (π.χ. ΕΛΠΑ) και εννοείται ότι ΔΕΝ αφορούν πιστοποιημένες μοτοσυκλέτες που διαθέτουν κρατικές πινακίδες.

Εφεξής, όποιος πιστοποιεί κλασική μοτοσυκλέτα και λαμβάνει πινακίδα Μ υποχρεούται
να υπογράφει και να υποβάλει στη Λέσχη έγγραφο με το οποίο δηλώνει ότι είναι απολύτως ενήμερος για όλα τα παραπάνω και δεσμεύεται να τα τηρήσει στο ακέραιο.

Οι προϋποθέσεις και περιορισμοί που προαναφέραμε έχουν τεθεί για τη διαφύλαξη των όποιων προνομίων έχουν παραχωρηθεί για την προστασία και διατήρηση των κλασικών οχημάτων. Για το λόγο αυτό απαιτείται συνέπεια στην τήρηση τους τόσο από τις λέσχες όσο και μεμονωμένα από τον καθένα από μας.


Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Λέσχης

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
Φωτογραφικό υλικό Ελληνικής λέσχης Moto Guzzi Βίντεο Ελληνικής Λέσχης Moto Guzzi 36ωρο Forum Ελληνικής Λέσχης Moto Guzzi
Βρίσκεστε εδώ: Home arrow Τεχνικά Θέματα arrow Προϋποθέσεις κυκλοφορίας κλασικών μοτοσικλετών (Πινακίδες "Μ")

Έδρα Λέσχης

Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi
Πραβίου 21 & Μεγάλου Βασιλείου (3ος όροφος)
11855 Ρουφ
Αθήνα
+30 (210) 3413369
+30 (210) 3413369
Facebook Flickr Vimeo